Tema svih medija u poslednje vrijeme je takmičar Zvezda Granda Sadik Hasanović sa svojim ocem imao izvornu grupu Sateliti, koja je imala veliki uspjeg u Bosni i Hercegovini, a koja ima nekoliko pjesama koje su posvećene ratnim zločincima u ovoj zemlji u kojima su nastradali pravoslavci sa ovog područja.

 

Sada je se oglasio i Naser Orić koji je napao Sadika i njegovu majku zato što je rekla da nije učila sina da pjeva pjesme o zločinima. To je iznerviralo Sadika a se oglasio putem društvenih mreža: “Znajući mu oca i majku, žalosno je da se ograđuju da nisu oni dijete naučili. Evo ovo ću javno reći, juče je kod njih bila srbijanska novinarka, zamislite njegove majke kad kaže “nismo mi njega to naučili, to pjeva cijela Bosna”. Ma kome se ti pravdaš? Oni i dalje pokušavaju da se pravdaju Srbima, onda treba lijepo da se pokupe i odu u Srbiju i tamo da žive, ako im je tamo bolje”, rekao je.

 

Podsjećamo Naser je predhodno izjavio da ne zna o kakvom se klanju radi. “U pjesmi koja se spominje nema nikakvog klanja niti ičega sličnog. To je pjesma o bici za Kravicu i ona govori o hrabrosti vojnika (tzv.) armije BiH. Pa samo neka pročitaju haške presude i sve će im biti jasno”, potvrdio je Naser Orić.