Potrebno vam je:

  • 12 komada piskota

  • 250 g mascarpone sira

  • 2  jaja

  • 70 gr secera za kremu

  • 4 cajne kasike nes kafe u prahu

  • 2 cajne kasike secera za kafu

  • 2 dcl vode za kafu

  • Kakao u prahu

Priprema

Napraviti kafu i ohladiti je. Dok se kafa hladi, umutiti zumanca sa secerom i dodati sir i mijesati dok se masa ne ujednaci. Bjelanca umutiti u cvrstu masu  i rucno, spatuleom umiješati u smjesu od sira i zumanaca. Opcija 1: Piskote sloziti u posudu, izliti polovinu kreme, zatim ide  drugi red piskota i ostatak kreme.Po vrhu ukrasiti kakakom u prahu. Dobro ohladiti i servirati.

Opcija 2:  U ovom slucaju, kafu radite sutradan ili nakon sto se krem dobro ohladio. Krem  raditi uvece i ostaviti da prenoci u firziderui, da se stisne. Nanijeti kre i preko naslaganih, u hladnu kafu umocenih. piskota.Ako vam se da, mozete to uraditi i spricom. Naslagati drugi red piskota i posuti ih kakaom u prahu. Na slici se vidi samo polovina utrosene kreme, a druga je zavrsila u casama za desert, sa dvije preostale isjeckane  piskote.