Ovo je idealan ručak za osobe koje hoće da im hrana bude bogata proteinima.

Potrebni sastojci su:

  • 2 kašike putera
  • 3 kašike paradajz sosa
  • 1/2 kašičice aleve paprike
  • 1 crvena paprika isječena na kockice
  • 2 prase (isjeckane)
  • 2 šolje isjeckanog špinata
  • 200 g kuhane piletine (file) isječene na kockice
  • 8 jaja
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/4 kašičice bibera
  • 150 g narendanog sira po izboru

Priprema:

Uključite rernu da se zagrije i pripremite kalup za mafine, premažite ga sa masnoćom.

Zatim u tavi prodinstajte papriku i luk na puteru, dok ne omekšaju nekih 5 minuta. Pa dodajte paradajz sos i pustite da proključa. Zatim isključite ringlu, pa ubacite špinat i prethodno skuhanu piletinu. Promiješajte tako da se masa ujednači, pa je ravnomjerno rasporedite u pleh za mafine. Dok u drugoj posudi umutite jaja sa soli, biberom i alevom paprikom, pa prelijte preko povrća i mesa. Pecite na umjerenoj temperaturi 20 minuta, a pred sam kraj dodajte sir. Kada se jaja budu ispekla a čačkalica koju ubodete u mafine bude čista znači da je jelo gotovo. Kada se pleh ohladi izvadite mafine i prijatno.