Oduševite ukućane i umijesite popularan talijasnki hljeb.

Potrebno vam je:

250 g mekog brašna
2 pune kašike susamovog brašna
1 kesica suvog kvasca
½ kašičice šećera
1 kašičica soli
1 kašika maslinovog ulja
150 ml tople vode

Za nadjev:

1 tikvica
150 g sir
1 glavica crnog luka

Priprema

Sipajte brašno u posudu, a u sredinu brašna sipajte kvasac, šećer i mlaku vodu da kvasac nadođe. Kada je nadošao, dodajte i ulje i umijesite tijesto i ostavite na toplom da naraste. Tijesto istanjite nauljenim prstima i stavite u pleh obložen pek papirom. Tikvicu ocijedite od vode, pa pomješajte sa sirom i lukom i stavite preko tijesta, pa pospite susamom. Pecite u zagrijanoj rerni na 200°C oko 25 minuta. Gotovu fokaču izvadite iz rerne, pa prelijte još jednom sa malo maslinovog ulja.