Ukusno i jednostavno.

Potrebni sastojci su:

  • 200 g glatkog brašna
  • 2 žlice praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 2 jaja
  • 3 žlice šećera
  • 260 l mlijeka
  • 60 g otopljenog maslaca (ili 50 g ulja)
  • 1 vrećica vanilin šećer

Priprema:

Ako ćete koristiti maslac otopite ga na vatri, a ako koristite ulje preskočite ovaj korak. Dok se maslac topi u posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. Pa u  drugoj posudi mikserom kratko izmikšajte jaja i šećer. Dovoljno je samo da se povežu, pa dodajte aromu vanilije ili vanilin šećer po želji. Smjesi jaja i šećera dodajte rastopljeni i prohlađeni maslac ili ulje. Dodajte polovinu količine mlijeka i brašno koje ste pomiješali s praškom za pecivo i soli, pa sve dobro izmiksajte. Dodajte preostalo mlijeko i ponovo sve izmiksajte mikserom. Zagrijte aparat za vafle i namastite ga uljem, pa u aparat izlijte smjesu.  Vafle pecite dok tijesto ne porumeni, oko dvije minute. Vafli bi nakon pečenja trebali biti mekani, morate paziti da ih ne prepečete.  Vafle poslužite tople.