Ukusno i jednostavno.
Potrebni sastojci su:
- 200 g glatkog brašna
- 2 žlice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 2 jaja
- 3 žlice šećera
- 260 l mlijeka
- 60 g otopljenog maslaca (ili 50 g ulja)
- 1 vrećica vanilin šećer
Priprema:
Ako ćete koristiti maslac otopite ga na vatri, a ako koristite ulje preskočite ovaj korak. Dok se maslac topi u posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. Pa u drugoj posudi mikserom kratko izmikšajte jaja i šećer. Dovoljno je samo da se povežu, pa dodajte aromu vanilije ili vanilin šećer po želji. Smjesi jaja i šećera dodajte rastopljeni i prohlađeni maslac ili ulje. Dodajte polovinu količine mlijeka i brašno koje ste pomiješali s praškom za pecivo i soli, pa sve dobro izmiksajte. Dodajte preostalo mlijeko i ponovo sve izmiksajte mikserom. Zagrijte aparat za vafle i namastite ga uljem, pa u aparat izlijte smjesu. Vafle pecite dok tijesto ne porumeni, oko dvije minute. Vafli bi nakon pečenja trebali biti mekani, morate paziti da ih ne prepečete. Vafle poslužite tople.