Ukusna musaka na malo drugačiji način..

Potrebni sastojci su:

  • 1 patlidžan
  • 500 g mesa (po želji)
  • 1  luk
  • Maslinovo ulje
  • So i biber
  • 1 kg origana
  • 1 kg dimljene paprike
  • 2 čena bijelog luka
  • 200 ml paradajz soka
  • 250 ml neutralna pavlake
  • 60 ml kisele pavlake
  • 150 g kačkavalja
  • 50 g kačkavalja za preko

Priprema:

Isijecite na kockice patlidžan i luk, pa propržite. Zatim dodajte origano, mljevenu papriku, meso, dodajte bijeli luk i paradajz sok, pa pržite 10 minuta. Zatim napravite sos. Dodajte slatku pavlaku, krem sir ili kiselu pavlaku i rendani kačkavalj. Istopite sve sastojke stavite u posudu za pečenje red mesa pa sosa preko na kraju rendani kačkavalj. Zapecite na 180 stepeni 25 minuta.