Punjene kroasane možete puniti sa raznim varijantama.

Potrebno vam je:

100 ml mlijeka
100 ml jogurta
500 gr brašna
3 kašike ulja
1 jaje
1 korica limuna
15 gr kvasca
soli
1 kašika šećera

za nadjev:

100 gr suvog groždja
malo ruma
malo ulja

Priprema

U posudi izmrviti kvasac u mlakom mlijeku pa dodati šećer. Kad zapjeni kvasac dodati brašno i tri kašike ulja, soli koricu limuna i jaje. Sve dobro umiješati. Ostaviti da odstoji 30 minuta pa tijesto podijeliti na četiri dijela. Obraditi svaki dio tijesta oblikovati loptice pa pokriti da odmoriti 5-10 min. Svaku lopticu razviti oklagijom malo u dužinu, pa premazati uljem.

U donji dio staviti suvo groždje koje smo potopili u mlaku vodu i malo ruma. Gornji dio tijesto isjeći na taanke trakice koliko se može. Uviti tijesto kao kiflu i redati u podmazan pleh u krug. Sredina ostaje prazna. Odmoriti 20 min. pa premazati žumancetom. Peći na 190 stepeni c oko 40 min.