Velike probleme trenutno pravi treći talas korona virusa u cijelom svijetu , a tu su još i novi sojevi. Naime, u nekim dijelovima svijeta počela je i vakcinacija. Također je poznato i to da je američki milijarder Bil Gejts rekao da poziva ljude da se vakcinišu te se nada da će do jeseni svijet se vratit u normalu.

 

” Već na jesen očekujem da će stvari biti daleko normalnije. Bio bih šokiran kada bi u tom trenutku još uvijek postojao veliki broj škola koje sprovode nastavu na daljinu. Još uvijek moramo da poradimo na tome da se u zajednicama sa niskim prihodima poveća stopa prihvatanja vakcine. Nivo vakcinacije je i dalje ispod standarda. Zato moramo da kao primjer pokažemo najpametnije ljude kako primaju vakcinu i potvrđuju da ona djeluje”, rekao je on u razgovru za novinare.

 

Na kraju je i zaključio: ” Ostatak svijeta će možda morati da sačeka i kraj 2022. godine prije nego što dođe do tog nivoa vakcinacije. Nekada je bilo potrebno i do 20 godina da vakcine stignu iz bogatih zemalja do država u razvoju. Dakle, trenutno je stanje bolje, ali ne i dovoljno dobro”, rekao je Bil.