Prije nekoliko sedmica na društvenoj mreži pojavila je se vijest da je folk pjeva Ljuba Aličić preminuo. Naime, pojavila je se slika Ljube a u opsiu je pisalo “Legende ne umiru, počivaj u miru!” nakon tog se podigla velika prašina.

 

 

Oglasio se Ljuba Aličić i rekao kako on nije jedini, i da su njegove kolege znali da sahrane po nekoliko puta u toku par mjeseci. “Ljuba se baš potresao, nije mogao da povjeruje u to što čuje, zbog toga što je hvala Bogu živ i zdrav i što su ovo sve samo gluposti. Baš se razbjesnio, čak je počeo i da psuje zbog toga svega. Ubrzo je post nestao, a onda je jedan od tviteraša napisao da je lažna informacija i da je pjevač zapravo dobro i da je sve laž. Nije bilo detalja od čega je navodno preminuo, ništa, sva sreća da se sve brzo reagovalo. Nažalost, postoje ljudi koji se tako monstruozno igraju po društvenim mrežama i koji naude velikom broju ljudi”, rekao je jedan izvor.

 

Novinari su pozvali pjevača Ljubu Aličiča koji je bio jako uznemiren preko telefona i rekao je : “Ne znam šta da vam kažem na to sve, čuo sam za to, zvali su me zbog te informacije. Dobro sam, nikad bolje, živ, zdrav, i kinesku vakcinu sam čak primio. Znam da nisam jedini, da su tako i druge moje kolege sahranjivali žive, to su prestrašne stvari zaista, potresao sam se veoma zbog toga”, rekao je pjevač.