Nakon što joj je majka preminula pročitala je dnevniik koji je vodila i sve joj je bilo jasno. Kako ona navodi dok je bila mala , bila je uvjerena da se njena majka Elinor bori sa sindromom hroničnog umora , čiji su simptomi bolovi u zglobovima i ekstremni umor. U tom uvjerenju je bila cijeli život, a nakon dvije godine saznala je da joj je majka lažirala bolest 30 godina. Njenu ispovijest vam prenosimo u cijelosti:

 

Zapravo je moja majka pokazivala sve simptome Minhauzenovog sindroma, piše britanska književnica Helen Nejlor.

 

” Bila sam šokirana i srce mi se slomilo kada sam shvatila da je moja majka cijeli život lagala. Cijelog života ja sam živjela u laži a majka je plela mrežu tih laži poput pauka ” – kaže Helen, 38-godišnja književnica iz Notingema.

” Moji roditelji me nisu vodili u šetnje, izlete, piknike. Nismo nikada imali goste niti smo mi išli u goste. Cijeli naš život vrtio se oko moje majke i njene “bolesti”. Mama nije mogla sa mnom da ode ni do trafike. Međutim, kako se ispostavilo iz njenih dnevnika, kada bih ja bila u školi, ona bi otišla u šoping sa prijateljicama ili na ručak sa tatom! – šokirana je Helen, kojoj je majka saopštila da boluje od “sindroma hroničnog umora” kada je imala sedam godina.” ostatak teksta procitajte ovdje.