U ovom postu vam donosimo jednu jako zanimljivu i potresnu priču, a radi se o trudnoj medicinskoj sestri iz Alabame Hejli Malki Ričardson koja ima 32 godine i njeno nerođeno dijete su izgubili živote zbog korona virusa , a ljekari navode da je trudnica odbila da se vakciniše.

 

Naime, trudnica je radila u porodilištu u bolnici Penksakola , a zarazila se virusom prije 3 sedmice. Simptomi su jpj se u međuvremenu pogoršali i prebačena je na intenzivnu njegu. Nakon tri ili četiri dana što je provela u bolnici, akušer joj je rekao da će izgubiti bebu. Njoj se tada stanje pogoršalo, a ljekari su u jednom momentu kazali da ukoliko žele da spasu njen život, moraju da se ponašaju kao da nema bebu, jer će beba svakako umrijeti, pa su htjeli barem da nju spase.”, ispričao je porodični prijatelj Džejson Vetli. Majka Džuli malki je rekla da je njen kćerka odbila da primi vakcinu, iako su joj posloavci u toj bolnici gdje je radila zahtjevali da primi cjepivo. Imala je anafilaktične reakcije pa je smatrala da nije pametno da primi vakcinu.. Međutim, stručnjaci tvrde da svako treba da se vakciniše pa tako i trudnice. “Tvrdnje koje povezuju vakcine protiv kovida sa neplodnošću su neosnovane i nemaju nikakve naučne dokaze.”, rekla je doktorica Karen Laj Sampls sa Odjeljenja za ginekologiju.

 

Ona je na Facebooku objavila jedan status koji je mnoge rastužio: “Ovdje u mraku, u ranim jutarnjim satima, tako je lako pretvarati se da je sve ovo bila samo noćna mora ili da sam samo ovdje u ovom krevetu zbog svojih problema sa kovidom. Nije da nešto nije u redu sa mojom slatkom djevojčicom za koju sam mislila da je štitim u svojoj materici.” ovo je napisala Hejli 9. avgusta i to je bila posljednja objava na njenom Facebook.