U ovom postu pišemo o tragediji u kojoj je djecak od sedam godina preminuo u Italiji. Dječak je sa roditeljima i bratom bio na odmoru u italijanskom gradu Ravelo.

 

Naime, roditelji su upozorili osoblje restorana da dijete ima alergiju i rekli im da jelo ne smije imati sir i mliječne proizvode. Međutim konobarica je to zaboravila pa je donijela jelo i rekla da dječak može slobodno da jede. Nakon jela vratili su se u autobus sa ostalim turistima gdje je pao u šok i tada je došlo do srčanog zastoja. Njegova majka koja inače radi kao medicinska sestra je nekako uspjela svom sinu dati EpiPen, ali nažalost bilo je prekasno, dječak je nakon tri dana umro u bolnici koja je udaljena od Napulja nekih 35 kilometara. Nakon njegove smrti, roditelji su odlučili da tuže restoran.

 

Konobaricu je italijasnki sud optužio za ubistvo. Tjesteninu koju je Kameron jeo služena je sa sosom od paradajza koji je sa mlijekom pripremio kuhar Luiđi Ćiofi, koji je kasnije oslobođen bilo kakvih nedjela. Porodici iz Istočnog Grinsteda u zapadnom Saseku sud je dodijelio odštetu od 288.000 funti.