” Mi smo jedan narod koji živi u više zemalja i saradnje uvijek mora biti. Vodimo različite institucije u odvojenim zemljama”, rekao je Stanivuković u jednoj emisiji.

 

Darško Stanivuković ističe da mu je mnogo žao što nije dobio niti jednu čestitku iz Beograda , njemu kao novoizabranom gradonačelniku.
“Pozivam gradonačelnika Beograda i obećavam još prijateljskiji i srdačniji doček nego što je do sada bio slučaj”, rekao je Stanivuković.

 

Takkođer je upitani za najave predsednika SNSD-a Milorada Dodika da će finansijski “blokirati” Banjaluku, Stanivuković je rekao da će “ako neko pokuša da istrajava na ucjenama i bude išao do kraja, dobiti adekvatan politički odgovor”.
“Imam velika ovlašćenja, imenujem svoj kabinet, ako načelnici koje biram ne mogu da prođu na to mjesto možete staviti povjerenike (savjetnike) kako bi grad nesmetano funkcionisao. Svjestan sam svih poteškoća u radu sa kojima ću se suočavati ali imam plan za funkcionisanje grada bez obzira na sabotaže”, istakao je novi gradonačelnik Banjaluke.