Goran Džonić je osumnjičen za trosktuko ubistvo porodice Đokić iz Aleksinca međutim nije jedini iz te porodice koji je završio iza rešetaka. Prrije dvadeset godina Srbiju nje potreslo ubistvo porodice Slavice Manić iz Zaječara kojoj je nepoznati ubica 2000. godine smrskao glavu sa kamenom, a ovaj zločin je riješen sedam godina kasnije kada je uhapšen rođak Gorana Džonića, Predrag Džonić (58). Kako je 17 godina kasnije utvrđeno, Predrag je ubio svoju nesuđenu snaju jer je vjerovao da mu je ova zapalila kuću dok je bio u Italiji.

 

Sve se počelo odvijati kada je Džonić uhapšen u Itakliji zbog budličenja nad djecom. Nakon što je odslužio kaznu , odmah je prebačen u Srbiju te mu je uzet DNK koji s poklopio sa a tragovima koji su nađeni na mjestu zločina. Mještani sela Moravac kažu kako krv nije voda, i potvrdili su da su Predrag i Goran rođaci:

 

” Džonići su dođoši, nisu starosjedioci. Kada je taj Džonić uhapšen zbog ubistva snaje, svi su Goranu govorili: “Ovaj neki tvoj”. Ispostavilo se da zaista jesu rod, ali dalji. Tako je nam je sam Goran pričao’‘ – kaže jedan mještanin Moravca i Džonićev komšija: ” Sada kada se svega prisjetim, shvatam da možda oni imaju neki genetski problem” – kaže komšija.