Žikina dinastija je obilježila cijelu bivšu Jugoslaviju. U opvoj seriji je glumio poznati glumac Dragomir Bojanić a njegova je uloga bez sumnje bila jedna od najstrastvenijih i glumio je ženskaroša. Uz njega je ubvijek bila Dara, Elza, Lilika.

 

U privatnom životu Gidra je zaljubljen u svoju ženu i stariju kolegicu Ljiljanu Kontić, oni su se upoznali i smuvali dok je on još bio na studijama glume, pa su se vjenčali 1966. godine. On je nju toliko volio i cijenio, a znao je da je zove Ljalja od milja Također, 1970. godine je s njom dobio i kćerku jelenu. Kružila je priča kako je on po svoju kćerku došao sa tri auta, kada je izlazila iz bolnice, a on je natrpao pola tadašnje muzičara iz Skandarlije.

 

Međutim , njemu nisu uvijek cvjetale ruže posvaali su se mnogo puta. Posije svakog sukoba su se mirili i vraćali jedno drugom. Svađe su uvijek bile burne a nekad i javne. bile sjajna tema za šale Mire Stipuce i ostalih Gidrinih kolega u bifeu u pozorištu, a zapleti su bili ravnii ljubićima sa Hjuom Grantom, Džulijom Robert i velikim brojem romantične garde u to vrijeme.