Baba Vanga je jedna od najboljih proročica svih vremena , prorekla je mnoge stvari koje će se dešavati a koje se upravo dešavaju. Njoj su dolazili ljudi iz cijelog svijeta, molili je za pomoć, a jednom prilikom joj je došla i poznata pjevačica Silvana Armenulić.

 

Silvana je tada bila u obilasku Bugarske pa je posjetila i Baba Vangu.  Međutim, tamo je dočekalo pomalo neugodno iznenađenje, obzirom da Baba Vanga nije htjela uopšte pričati sa njom. Situacija je već postajala napeta jer je Vanga odmah po Silvaninom ulasku ušutila, a na kraju joj je samo rekla: Ne želim pričati sa tobom, idi odmah odavdje, i vrati se tek za tri mjeseca.

 

Silvana je bila razočarana ponašanjem Baba Vange pa je ustala i krenula , a tada joj je Vanga zaustavila i rekla kako joj Silvana više neće moći doći, a onda je opet rekla da ide i da se vrati ako bude mogla. Nije prošlo dva mjeseca od ovog susreta kada su osvanule tužne vijesti o smrti Silvane Armenulić, i to zajedno sa njenom sestrom Mirjanom, odnosno Mirsadom, Barjaktarevič ali i Radetom Jašarevićem.