Kraljevska porodica stalno privlači pažnju javnosti i svake godine je veliki interes za nju. Veliki skandal je vezan za smrt princeze Dajane. Sada su se mediji dohvatili ljubavnika princeze Dajane, Džejmsa Hjuita. Bio je poručnik i prefesionalni džokej, i bio je njen ljubavnik, a to je ona sve sama priznala u jednom intrviju 1995. godine. Bio je jako zgodan muškarac, a čak je znao Wiliamu i Hariju da čita priče prije spavanja.

 

Danas ima 62. godine i živi povučen život, radi kao baštovan sa skromnom platom i živi sa majkom koja ima 92 godine. Dajana i on su bili u vezi 5 godina, neko vrijeme se uveliko pričalo i da je on otac Harija, posebno zbog njegovog izgleda. Njihova je romansa počela 1986. godine nakon štoje bio angažovan da princezi drži časove jahanja. On je 1994. godine otpušten zbog prepiske sa princezom Velsa.

 

“Da, obožavala sam ga. Bila sam zaljubljena u njega, ali na kraju sam ostala iznevjerena”, rekla je jednom prilikom Dajana. Također on je jednom prilikom pokušao da zaradi novac prodavajući prepiske sa Dajanom ali je našao na veliku osudu od nacije.