Džejmi Oliver je ovaj slatkiš nazvao naukusnijom pitom na svijetu.
Potrebno vam je:
pakovanje lisnatog tijesta
1 l mlijeka
1/2 štapića cimeta
kora 1/2 limuna
45 g putera
120 g brašna
200 g šećera
1/4 kašičice soli
1/2 kašičice praška za pecivo
4 jaja + 1 za premazivanje tijesta
1/4 kašičice arome badema
cimet za posipanje
Priprema
Kalup za pite namastite i pobrašnite. Lisnato tijesto razvaljajte na veličinu kalupa pa obložite njime dno i ivice kalupa. Izbockajte tijesto i prekrijte ga masnim papirom. Pecite oko 10 minuta na 180 °C dok ne požuti pa ostavite da se hladi dok ne bude mlako. Na umjerenoj vatri zagrejte mlijeko, cimet, koricu limuna i puter. Kad provri, sklonite s vatre i ostavite da se hladi 20 minuta.  Pomješajte brašno, šećer, so i prašak za pecivo zajedno u velikoj posudi.  Procedite mlijeko i dodajte ga žumancima pa povežite sa suhim sastojcima žustro miješajući. Dodajte aromu badema.  Smjesu kuhajte na pari mješajući žicom dok smjesa ne postane sjajna i gušća. Ohladite smjesu tako da posudu s kremom stavite u lonac s hladnom vodom. Napravite snijeg od bjelanaca s kojom kapi limunovog soka. Smjesu sa žumancima umutite mikserom tako da uklonite grudvice pa lagano umiješajte snijeg. Premažite dno tijesta bjelancetom, a ivice žumancetom pa ga napunite smjesom. Pecite na 180 °C oko 35 minuta. Ugasite rernu i ostavite 15 minuta da se hladi pa pospite cimetom.