Predivna nesquik torta sa mljevenim keksom i laganom nugat kremom.

Omiljeni desert za sve vaše ukućane nakon kojeg se neće tražiti nešto drugo.

Sastojci:

300 gr mlev. keksa
1,5 – 2 dl mlijeka
2 kasike nesquika
1 margarin

Krem:
7, 5 dl mlijeka
2 kasike nesquika
3 pudinga nougat
4 kasike secera
150 gr mlijecne cokolade
125 gr margarina

I još je potrebno:
300 ml slatke pavlake i 1-2 kasike nesquika

Način pripreme:

300 gr mljev. keksa , 1,5 – 2 dl mlijeka u koji se umuti 2 kasike nesquika rukama umjesiti. Umutiti margarin i dodati mu prethodnu masu i lijepo sjediniti. U modli 24 formirati ravnu i glatku podlogu.

Krem:

7, 5 dl mleka, 2 kasike nesquika, 3 pudinga nougat, 4 kasike secera, 150 gr mlecne cokolade, 125 gr margarina.. Jos je potrebno 300 ml slatke pavlake i 1-2 kasike nesquika. Oduzeti od mlijeka 1 dl i s njim razmutiti puding, nesquik, secer i skuhati u ostatku mlijeka.

U vruce dodati cokoladu da se istopi. Pokriti sa folijom da se ne uhvati korica. Umutiti margarin, dodavati po malo kreme i duze miksati da bi se dobila fina glatka krema. 300 ml slatke pavlake umutiti i u to dodati 1 – 2 kasike nesquika sve sjediniti pa 1/3 lagano umjesati u onaj krem od pudinga.

Nanijeti taj krem na podlogu pa poredati red keksa (svaki keks malo umociti u toplo mlijeko) a preko njega ostatak slatke pavlake..Od gore sam posula sjeckane orahe..