Đorđa Stojković ima 113. godina i živi u selu Radovnica kod Trgovišta. Cijeli njen život je ispunjen patnjom , odricanjem i siromaštvom. Đurđa ima 11 djece koja su odselila širom svijeta. Njenna najstarija kćerka ima 90 godina i živi u Makedoniji. Naime, na Đurđinu su svi zaboravili te ona živi u uslovima nedostojnim čovjeka. U postu vam donosimo njenu tužnu priču.

 

” Memljiva kuća koja se jedva drži, bez fasade, okrljena spolja, a sa ogoljenim zidovma iznutra, drvenom tavanicom i prozorima koji jedva da zaustavljaju nalete vjetra i kišu, mjesto je gdje svoje poslednje zemaljske dane provodi baka Đurđa Marković, stara 113 godina, najstariji državljanin Srbije. Umjesto da joj starost bude dostojna i da se nalazi u čistom i toplom, baka Đurđa, koja je ove godine pobijedila i koronu, muči se i pati na samom rubu siromaštva. Zavisna je od tuđe njege i pomoći, a jedini ko joj se našao u toj bijedi, jeste sin Miroslav.”

 

” Izrodila je 11 djece, od kojih ima preko 100 unuka, a trenutno živi sa sinom i snajom u jednom dijelu kuće, dok je u drugom još jedan njen sin. Od rane mladosti ona je radila za nadnicu kako bi izdražavala djecu” Šta vi mislite o ovome?