Jako ukusna i fina piletina u umaku, još dodate koji krompirići i ručak je fenomenalan.
Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
4-6 kom pilećih bataka ili karabataka
1 kaš. Vegete
1/2 kaš. crvene paprike
malo bibera
2 prstohvata miješanih suhih začina ( timjan, bosiljak, mažuran)
1 kaš. milerama
1 kaš. senfa
1 kaš. maslinovog ulja ( ili suncokretovog)
2 kaš. paradajz sosa
oko 100 ml tople vode

Meso stavite u vatrostalnu posudu, pouljite, posptite začinima, vegeta, sol, biber i dodajte mileram, senf i ulje. Sve pomješajte i ostavite u frižideru barem 15 tak min.

U međuvremenu zagrijte rerenu na 200 step. i pecite onda meso poklopljeno, nakon 20 tak min dodajte mu paradjz sos i vodu u zavisnosti od toga koliko umaka željite. Zatim poklopite i pecite tako još 15 tak min. Zatim pojačatje tem na 250 i otkrite meso da dobje finu boju.
Kad je gotovo poslužite uz kuhanje krompiriće.