Ukusna i sočna pita od jabuka koja će vas oduševiti. Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
500 gr kore za pite
1 kg jabuka
2 jaja
1/2 p. za pecivo
kaš. cimeta
250 gr grožđica
125 gr margarina
4 kašike griza
1/3 margarina
3 kašike ulja
Agda:
5 šolj. vode
4 šolj. šećera
2 vani. šećera

Jabuke izrendati. Umutiti jaja, griz i prašak za pecivo, pa smjesu dodati jabukama i dobro umijesiti. Rastopiti margarin.
Staviti jednu koru, premazati je margarinom, pa na njoj staviti drugu koru. Na početak kore staviti fil od jabuka i dobro čvsto uviti. Ponavljati postupak dok se ne potroše kore i fil.Prije pečenja izrežite. Rastopiti 1/3 margarina i 3 kašike ulja i preliti jabukovaču prije stavljanja u rernu.
Agda: Šećer i vodu skuhati pa dodati vanil. šećer. Jabukovaču peći 30 minuta na 250 stepeni. Hladnu agdu preliti po vrućoj jabukovači.