Obradujte svoje ukućane ovim prelijepim slatkišem
Potrebno vam je: 
  • 150 g brašna
  • 50 g putera
  • 4 jaja
  • so
  • 150 ml vode
Za fil:
  • 1 l mlijeka
  • 5 žumanca
  • 10 kašika šećera
  • 5 punih kašika brašna
  • 1 vanilin šećer
Priprema
U šerpu uspite vodu, puter i so. Kada provri, dodajte brašno i miješajte dok ne počne da se odvaja od šerpe. Ostavite da se ohladi, a zatim umutite mikserom. Dodajte 4 jaja, jedno po jedno, neprestano muteći da se smjesa ujednači. Tijestom napunite špric i na plehu koji je  obloženim papirom za pečenje formirajte krofnice. Ostavite dovoljno razmaka između krofnica. Pecite oko 20-25 minuta na 200 °C. Nemojte otvarati rernu do samog kraja.
Fil pripremate tako što stavite mlijeko 800 ml, šećer i vanilu da provri. Umutiti žumanca i sipajte u 200 ml mlijeka. Dodajte brašno i dobro izmiksajte da nema grudvica. Kada je mlijeko provrilo dodajte smjesu stalno mješajući. Kuhajte dok se ne zgusne.
Ohlađene krofne presjeći na pola i puniti ohlađenim filom. Posuti prah šećerom.