Ovaj recept će oduševiti sve sladokusce.

Potrebno vam je:

6 jaja
250gr šečera
2 kašike ulja
2 kašike praška za pecivo
1/2 kašičice soli
2 kašičice arome vanile
185gr brašna
40gr šećera u prahu
250gr šećera
225gr krem sira
1 kašičica arome vanile
300gr jagoda

Priprema

Najprije zagrijati rernu na 160, u posudici umutiti jaja, dodati šećer i sve izmiksati. Dodati ulje, prašak za pecivo i aromu vanile i promješati. Na kraju dodati brašno i drvenom kašikom mješati sve dok se ne dobije kompaktna smjesa. Dobivenu smjesu izlijati na pleh obložen pek-papirom i ravnomjerno ga rasporediti. Pećo 10-15 minuta, a na ravnoj površini raširiti čistu kuhinjsku krpu, pospiti je prah šećerom, a potom gotovu koru položiti na krpu kako biste zarolati koru. Staviti koru u frižider na 20 do 30 minuta, a za to vrijeme pripremiti fill – u posudi pomješati krem sir, šećer i ekstrakt vanile. Isjeckati jagode. Izvaditi koru na radnu površinu i odmotati je, po njoj ravnomjerno rasporediti smjesu od krem sira i šećera, a zatim pospiti po filu sjeckane jagode. Čvrsto zarolati koru, pa posuti rendanom čokoladom ili prah šećerom.