Jako ukusan i fin kolač sa biskvitom od piškota. Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
BISKVIT:
6 kom jaja i još 4 kom belanca
12 kaš. šećera
3 kaš. kakaoa
3 kaš. ulja
10 kaš. brašna
1 mala kaš. soka od limuna
1 kesica pzp
26 kom piškota
prstohvat soli

SIRUP:
400 ml hladne vode
3 kaš. šećera
2 male kaš. ekstrata ruma

FIL:
4 kom žumanca
1 litar mlijeka
5 kaš. šećera
korica jednog limuna
1 mala kaš soka od limuna
200 grama margarina
8 kaš. brašna

PRELIV:
100 grama čokolade
1 kaš. mlijeka
1 kaš. ulja

Od 10 kom jaja odvojite žumanca i bjelanca, a 4 kom žumanaca ostavite posebno za krem.
Umjesite bjelanca sa prstohvatom soli, pa onda dodajti po malo šećer, sok od limuna uz stalno miksanje dok ne dobijete jaku pjenu. Zatim smjesi dodajte žumanca, pa dodajte ulje i mješati dok se ne sjedini, zatim dodajte, kakao, baršno i pzp pa izmješajte vijačom. Ovu smjesu istresite na pleh obložen papirom za pečenje i na nju poredajte piškote. Pa pecite na oko 180 stepeni 35 min.

Da biste napravili sirup pomješajte sve navedene sastojke za sirup i skuhajte kad provre, ostavite da vrije još do oko 2 min.

Za kremu ulupajte žumanca i dodajte brašno, limunovu koricu, i malo hladnog da razrijedite smjesu mlijeka, a ostatak stavite da provre, pa zakuhajte predhodno umučena žumanca, kad se zgusne dodajte ekstrakt ruma. Pa ohladite. U ohlađeni krem dodajte izmiksani margarin.
KAd se kora pečena ohladi, prelite je ohlađenim sirupom, nanesite kremu i ostavite da se stisne pa kasnije na pari otopite čokoladu i prelite preko kolača.
ulupati margarin pa mu postepeno dodavati ohladjen krem uz miksiranje.