Tiramisu koji će osvojiti i najzahtjevnije ljubitelje kolača. Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
200 grama piškota
Krema:
500 grama maskarponea
4 kom žumanjka
4 kašike ravne šećera
1 kašike naribane korice limuna
6 – 8 kašikica Amareta (likera od badema)
espresso kuhane kave (hladne, oko 150 ml)

Umutite kremasto žumanjke sa šećerom, pa postepeno im dodajite mascaroine i neprestano mješajte, zatim dodajte kašiku korice limuna i umjesite.

Skuhajte ekspreso da se hladi i pomješajte da sa amaretom.
Jednu polovicu piškota umočite sa ne ušećerene strabne u kafu pa slagati jedanu do druge. Zatim pola krema stavite na prvi sloj pisškota pa zatim druge sloj piškota namočite pa stavite na kremu, pa na piškote stavite ostatak kreme i premažite cijeli kolač, kad se stisne sutradan , pospite kakom.