Najbolji recept za preukusne tulumbe.

Potrebno vam je:

250 ml vode
200 ml mlijeka
100 ml ulja
Prstohvat soli
1 kašičica šećera
300 gr brašna
1 prašak za pecivo
4 jaja

Agda

800 gr šećera
1 l vode
1 limun

Priprema

Voda, mlijeko, ulje, prstohvat soli i kašičica šećera da provre. Brašno i pzp pomiješati i dodati u ključalu tečnost. Mješati dva minuta na isključenoj ringli i ostaviti da se prohladi. Kada bude mlaka postepeno joj dodajemo jaja i mutitmo mikserom dok se ne dobije glatka masa. Špricati tulumbe direktno u zagrijano, dublje ulje. Kada poprime smedje-zlatnu boju vaditi na ubrus. Sirup za preliv spremamo tako što šećer razmutimo u vodi. Kada provri, kuvamo još 20ak minuta na umjerenoj vatri. Pred kraj dodamo limun isečen na kriške. Mlake tulumbe prelijemo mlakim sirupom od šećera i limuna.