Za agda vam je potrebno:
1 kg šećera
pola litra vode
sok od pola limuna
2 vanilin šećera
Tijesto:
200 ml mlijeka
300 ml vode
1 mala šoljica ulja
1 m. šoljica šećera
19 kaš. brašna
1 pzp
4 kom jaja

Za przenje:
1 litar ulja

Prvo priprmite agdu tako što skuhate vodu sa sokom od limuna i šećerom, pa kad provre putite još 10 tak min da ključa. I dobro ohladite.

Za tijesto – u šerpi skuhajte mlijeko, vodu, ulje i šećer, dovedite do vrenja ne i da proključa. Pa ovom vreom mjesom umjesite brašno pomješano sa praškom za pec. mjesite kuhačom i onda mikserom. Pazite da vam ne ostaju grzdvice i morate malo brže da radite. Ohladite tijesto 15 min i onda mu dodajte umućena jaja i lagano mikserom na slaboj brzini umjesite .

Zagrite fino ulje i inda iz kalupa istisnute tulumbe pecite dok ne porume, kad ih izvadite direktno ih stavljate u hladnu agdu. Poslije ih izvadite i redajte u tepsiju.