Fantastična ljuta krlica za ljubitelje začinjenih i ljutih jela. Za ovaj revept potrebni su vam sljedeći sastojci:

10-15 kom pilećih krilca
1 gl. luka
malo ulja
2 kaš. vode
1 kaš. octa
1 kaš. smeđeg šećera
5-6 kaš. ljutog sosa,
mala kašikica mljevene ljute paprike,
mala kašikica mljevene slatke paprike,
so i biber
Po želji prešuna

Krilca posolite, pobiberite i dodajte peršuna i izmješajte.
U tavi koju možete staviti i u rernu propržite luk na malo ulja, dodajte mu vodu, ocat, zatim postepeno šećer izmješajte i skuhajte. Onda dodajte ljuti sos i mljvenu slatku i ljutu papriku. Zatim u tavu stavite piletinu izmješajte pa poklopite i dinstajte oko 10-tak min. Zatim sklonite poklopac i pecite još u rerni na 200 stepeni oko 20 min.
Krilca presijecite, pospite sa malo soli, bibera i peršuna pa izmiješajte.
Luk propržite na malo ulja. Luku dodajte vodu i ocat. Zatim dodajte smeđi šećer, promiješajte i prokuhajte.
Dodajte ljuti sos i mljevenu paprike, ljutu i slatku.
U sos dodajte piletinu, izmiješajte, poklopite tavu i dinstajte oko 10 minuta.
Poslužite po želji, uz pomrit ili kuhani korompir, prijatno!