500 grama mljevenog mesa
4 tanje kriške hljeba
500 – 100 ml mlijeka
1 kaš. vegete
prešuna i bibera
1 jaje
400 grama špageta
3 cijela paradajza
500 ml soka od paradajza
1 gl. crnog luka
1 čehno b. luka

Hljeb natopite mlijekom najbolje je stari hljeb i ostavite da odstoji. U jednu podudu dobro izmješajte meso, jaja, začiine i ocjeđeni hljeb. Pa morkim rukama napravite loptice, meso podjeli na pola pa opet na pola i tako da dobijete od prilke oko 20 -24 loptice. Na zagrijanom ulju, pecite kuglice i malo samnjite temp.
Na ulju gdje su se pekle kuglice stavite isjeckani bijeli i crni luk i malo prodinstajte uz malo vode (pola čaše), ako imate previse ulja onda ocjedite, pa mu dodate paradajz isjeckan na kockice i opet sipatje vode (1 čašu) pa kad prokuha stavite ponovo čufte da se skuhaju i malo ih prokrčkajte. Špagete skuhate odjecite pa ih hvataljkama servirajte i preko prelite sa sosom i gotovim čuftama. Prijatno!