Ono što nam baš može zadavati problem jeste čišćenje tih mrlja.

Neke mrlje nije baš lako odstraniti, ali postoje načini na koje možete da ih uspješno otklonite. Zaista nam neke mrlje mogu biti teške za odstraniti.

Npr. za mrlje na odjeći vam može poslužiti soda bikarbona koja će učiniti da vaša odjeća izgleda kao nova. Otklonit će i najtvrdokornije mrlje, pa i one za koje niste vjerovali da se mogu otkloniti. Isto tako vam može poslužiti i sirće. Uspješno ćete otkloniti kamenac i ostale tvrdokorne mrlje sa raznih površina. Pomoći će vam, zato probajte to.

Ono što se baš može isprljati i biti teško za očistiti jesu sjedišta auta. Možda ne obraćate toliko pažnju na to, a trebali biste da to radite. Sjedišta se lako isprljaju. Kako biste riješili ovaj problem, postoji vrlo jednostavno rješenje da riješite ovaj problem. Potrebno je da napravite jednu smjesu koja će uspješno otkloniti i najtvrdokornije mrlje sa vašeg sjedišta. Neće vam biti teško da očistite sjedišta. Vrlo je jednostavno.

Uzmite tekući sapun i naspite u sprej bocu te pomiješajte s vodom. Potom pošpricajte sjedišta, sačekajte jedno 15 minuta, a onda četkom počnite da trljate te mrlje. One će početi da spadaju, a vi ćete biti vrlo zadovoljni dobijenim rezultatima.