Veoma jednostavna i fina torta sa pudingom od banane. Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
Za kore 2x :
2 puta po 5 kom bjelanaca
2 puta po 5 kaš. šećera
dva puta 2 kašike brašna
5 kaš čokolade u prahu
5 kašike kokosa

Za krem:
10 kom žumanaca
1 litar mlijeka
1 kašika brašna
3 puding od banane
1 čokolada za kuhanje (100 grama)
pola margarina
200 grama šećera

Za ukras:
2 šlag kreme ili 250 ml slatke pavlake
malo čokoladnih mrvica ili naribane čokolade

Kore pečete dvije kore. Za jednu umuite 5 bjelanjaka, 5 kaš. šečera, 5 kašika kokosa i 2 kašike brašna i pecite na obloženoj okrugloj tepsiji (papir za pečenje namažite sa malo ulja da se ne lijepi isto uradite i za drugu koru) 200 step oko 10 tak min. Za drugu koru umutite 5 kom bjelanjaka, 5 kaš. šećera, 5 kašika čokolade u prahu i 2 kaš. brašna pa pecite na 200 step 10m min.

Umutite sva žumanca, dodajte šećer, puding, brašno i malo mlijeka. Ostatak stavite u veću šerpu da prokuha pa mu polako dodajte predhodnu smjesu i smanjite vatru i mješajte dok ne dobijete gusiti krem. Kad je gotovo dodajte margarin i otopite dok je vrć krem. Ostavite da se ohladi i povremeno promješajte.
Kad bude krem mlak razdvojite da u dvije posude pa u jedna dio dodajte čokoladu za kuhanje i izmješajte da se otopi.

Ohlađene kore i krem redajte na sljedeći način. Bijela kora sa koksom pa krem sa čokoladom, pa čokoladna kora na nju stavite žuti krem. Odozgo ukrasite sa šlagom i čokoladnim mrvicama, još malo ohladite i onda služite.