Jako ukusan, sočan i jednostavan kolač koji će vas oduševiti. Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
Kora:
6 kom jaja
100 grama kristal šećera
prstohvat soli
25 grama kakaa
2 kašike gustina
180 grama čokolade
2 kašike vruće vode

Krema:
250 grama mascarpone sira
250 grama nutelle
150 grama grublje mljevenih lješnjaka

Glazura:
200 grama tamne čokolade
25 grama maslaca
50 grama grublje mljevenih lješnjaka

Rernu zagrite na 180 stepeni, pleh odložie sa papriom za pečenje i onda spremajte koru.
Osvojite bjelanjke i žumanjke. Bjelanjke umutite u šlag sa soli. A žumanjke odvojeno sa šećerom, pa dodajte kako i gustin, zatim otopljenu čokoladu (otopite na pari)
i miksajte dok se ne sjedini pa dodajte dvije kašike vruče vode i na kraju snijeg od bjelanjaka pa lagano umjsite kuhačom. Istresite na papri pa pcite 13 min. Kad je kore gotova pospite je kakko i prekrite prozirnom folijom, pa stvite je na vlažnu krpu zajedno sa papirom za pečenje i onda urolajte i ohladite.

Za kremu umikasjte sir sa nutelom, i dodajte ljepnjake i kad se kora ohladiti skinte foliju i premažite kremom i opet rolajte uz lagano skidanje papira za pečenje. Onda stavite u hladnjak da se stisne pa onda radite glazuru.

Otopite na pari čokoladu sa maslacem, roladu stavite na rešetku ili masni papir pa premažite glazurom i pospite ljšnjakom pa vtatite un hladnjka da se stisne.