Pjevačica Nada Obrić otpjevala je hitove koji se i danas pjevaju , radila godinama kao pravnica, bila voditeljica, učestvovala u rijalitijima. Njena karijera traje već pola vijeka. Nažalost borba s karcinomom odnijela joj je dvije decenije života.

 

Neki novac mora da postoji, naročito za lijekove. Hvala bogu, kod nas je liječenje besplatno i naše zdravstvo pokriva osnovne troškove. A što možete sebi dodatno da priuštite… možete. Sve je važno, ali glava je najvažnija, da liječenje olakšate i sebi i okolini. Ali, kad se tako teško razbolite, shvatite svu trivijalnost jurnjave, svađa… Žao mi je ljudi koji brinu tuđe brige. Izađi, prošetaj, gledaj ljude, saobraćaj… Kako teče saobra}aj, tako teče život. Život je tako lijep i dragocjen, a mi ga tražimo na ružne stvari. Ne znamo šta nas čeka sutra. Bolest ne pita i niko nije zaštićen. Kad sam prvi put bila na zračenju, na onkologiji, pila sam kafu s direktorom i rekla: “Jesam li sad završila?” On mi kaže: “Nisi. Sutra može da se pojavi na nekom drugom mjestu.” Nikad nisam zaboravila tu rečenicu. To mi se i desilo.” – Rekla je Nada, pa dodala koji je bio okidač za njenu bolest:

 

“Znam ja od čega sam se razboljela. Stres je okidač, svakako. Imala sam mnogo stresova o kojima ne bih pričala i negdje je moralo da eksplodira.”