NABUJAK OD TREŠANJA I KROASANA- dvije poslastice u jednoj mora da bude pravo savršenstvo!

Nabujak je inače stari recept naših nena te je zbog toga veoma poseban i ukusan jer je zadržao svoju originalnost.
SASTOJCI SU:

600 gr trešanja
8 kroasana
2 kašike škrobnog brašna
200 ml mlijeka
100 gr šećera
1 vanilin šećer
300 gr jogurta
prstohvat soli
50 gr amarettina (keksa od badema)
2 kašike šećera u prahu

PRIPREMA:
Zagrijte rernu na 200 stepeni . Operite trešnje te ih  očistite  od košpica.
Natrgajte kroasane na krupne komade pa ih sa trešnjama složite u namašćenu vatrostalnu posudu.
Umutite jestivi škrob sa malo mlijeka. Izmješajte ostatak mlijeka sa šećerom, jogurtom, vanilin šećerom,  i prstohvatom soli pa dodajte razmućeni škrob.
Preljevom prelijte kroasane i ostavite ih  da odstoje 10 minuta. Zatim izmrvite keksiće od badema te po njima pospite kroasane i trešnje .
Pecite nabujak nekih 40 min .
Ostavite nabujak nakratko da se ohladi, a zatim ga poslužite sa posutim šećerom u prahu.