Svi smo se barem jednom našli u situaciji kada nam je neko drag napustio ovaj svijet pa nas to mnogo pogodi i rastuži. Također na internetu možemo da nađemo mnogo ispovijesti takvih ljudi.

Ova priča koju vam danas donosimo radi se o dva druga koji su se dogovorili sta treba da urade kad jedan od njih preseli. Već par dana glavna vijest jeesu dešavanja u Afganistanu pa su mnogi šokirani slikama i snimcima iz te regije. Tako je ovaj mladić, čije je ime Kevin Eliot i koji je vojnik i koji inače živi u mjestu Dandi u Škotskoj bio u službi Afganistan pa je na jednom svom dopustu sklopio dogovor sa svojim prijateljem, kako treba da se ponaša ukoliko se on ne vrati iz Afganistana, a dogovor koji su oni sklopili je bio jako čudan.

 

Naime, Kevin je od prijatelja trazio ako se on ne vrati živ iz vojske da njegov prijatelj koji se zove Beri dođe na jegovu sahranu odjeven u jednu od najružnih boja haljina, koju bude mogao da pronađe u tom trenutku. Nakon 3 godine desila se ta tragedija, Kevin je izgubio život, a Beri iako je bio u velikoj tuzi, on je opet ispoštovao njihov dogovor. Obukao je zelenu haljinu i roze čarape.