Ukusna topla čokolada, savršena za hladne dane.

Potrebni sastojci su:

  • 30 g tamne čokolade
  • šolja punomasnog mlijeka
  • 2 kašike šećera ili meda
  • kašika nezaslađenog kakao praha
  • prstohvat soli
  • pola kašičice cimeta
  • prstohvat čili paprike

Priprema:

Pomješajte narendanu čokoladu, kakao i pola šolje mlijeka u metalnoj činiji. Uključite šporet na najnižu temperaturu. Tek onda stavite posudu na ringlu i mješajte lagano, sve dok se čokolada ne istopi u potpunosti. Zatim dodajte ostatak mlijeka i so. Mješajte, a zatim dodajte šećer. Nastavite sa miješanjem sve dok se smjesa ne sjedini. Dodajte pola kašičice cimeta i prstohvat čili paprike. Za cijeli postupak potrebno je oko 10 minuta, a vrhunski poslastičari smatraju da je kombinacija čili paprike i čokolade nepogrešiva