Prošle godine rijetko ko je mogao da ide na ljetovanje zbog korona virusa. Međutim, glavna destinacijaje bio Neum koji je jedinin grad koji ima izlaz na more , pa su svi pohrlili u Neum jer niko nije tražio nikakav test za ulazak u zemlju.

 

Tada je veliki broj turista došlo iz Srbije i Slovenije i ljetovalo baš u Neumu. Vlasnici hotela i privatnih smještaja su najviše profitirali, Najviše minusa su zaradili crnogorsci i hrvati, koji su faktički do septembra mjeseca nisu nikako ni imali turista niti su radili. Zatim su se granice tokom 9 mjeseca ponovno otvorile, a ljudi su masovno krenuli put ovih zemalja, a Hrvati su proglasili totalni debakl u tom periodu jer je jako veliki broj stranih turista koji dolaze svake godine nisu mogli doći.

 

Sada su Slovenci masovno krenuli u Hrvatsku ali samo na nekoliko dana jer su slovenske vlasti izdale saopštenje da će svi morati u karantin kada se budu vraćali kući, i onda su morali da prekinu odmor i da se vrate kući, a tako su u hrvatskoj turističkoj sezoni nanijeli još jedan veliki udarac.