Ponovo vam donosimo interesantnu priču koja je se desila Rioni Keli koja ima 37 godina i dolazi iz Velike Britanije. Ona je u martu 2015. godine doživjela moždani udar od čijih je posljedica ostača nepokretna. Suprug sa kojim je bila 14 godina je napustio jer joj doktori rekli da nikad više neće stati na noge.

 

Posle 6 godina Riona je doživjela novu ljubav sa trenerom koji joj je pomogao da prohoda . Riona sa bivšim suprugom ima 4 djece a ostavljena je samo pet dana nakon što je saznala da je paralizovana. “Nakon što me je suprug ostavio u bolnici, moja prijateljica Sara postala mi je kao član porodice. Brinula je o mojoj djeci i svi su podržavali tokom oporavka. Bilo je to vrijeme kada mi je muž bio najpotrebniji.” ispričala je Riona, i onda je dodala da joj je bilo mnogo teško da se navikne na život u kolicima, a još i bez muža. Međutim ponovo je uspjela da stane na svoje noge zahvaljujući treneru: “Zajedno samo već 11 mjeseci, djeca su ga u potpunosti prihvatila i konačno osjećam da živim život kakav zaslužujem.” kazala je Riona, koja nakon terapija i vježbi može da hodaa.

 

Sa druge strane njen muž je i prije htio razvod “Dok je bila u bolnici, posjećivao sam je koliko sam mogao. Morao sam i da brinem o djeci, da čuvam kuću i da idem na posao. Sa Rionom i djecom sam živio do juna prošle godine, prije nego što sam se konačno odeslio, a sada smo oboje nastavili dalje”, rekao je on.