Kako prenose mediji Emina Jahović i njen bivši muž Mustafa Sandal trenutno su na sudu zbog toga što Mustafa nije plaćao alimentaciju za njihove sinove. Emina je navodno plaćala sve nihove aktivnosti, te joj je preko glave da ona sve plaća.

 

Nakon razvoda djelovalo je da su nih dvoje u dobrim odnosima , te su zajedno išli na putovanja sa sinovima , onda je šjevačica šokirala izjavom da Mustafa ne plaća alimentaciju već godinama za djecu te da je na sudu s njim. ” Ne govorim o osobi čija finansijska situacija nije dobra i koja je u nevolji. Sve u životu je za nas ljude. Ako jednog dana njegova finansijska situacija bude loša, radiću i za njega. Ali znam da nije. Postoji pravda kada su materinstvo i očinstvo u pitanju, kao i u svim pitanjima u životu. Cijela moja borba nije samo za mene, već za to da ova razmjera pravde djeluje u korist svih žena u ovoj situaciji ” – rekla je.

 

Ona je ovog ljeta mališanima platila kampove i vodila ih sa sobom na ljetovanje, koje je sama platila. Kako se jadala drugaricama, njoj nije žao da troši na djecu ali joj je krivo što Mustafa nije uključen u sve to i što misli da je ona dužna sama da izdržava djecu. On sigurno misli da ukoliko da novac za Jamana i Javuza, da će to Emina da troši i zato zateže, ali ne shvata da će morati sve unazad da isplati jer je ugovor kojim se obavezao je potpisan pred sudom. Sa druge strane turski zakoni štite žene i Emina će sigurno dobiti spor, samo je pitanje kada” – rekao je izvor blizak pjevačici.

Podsjetimo, trebalo je da Mustafa snosi troškove ljetovanja, rentiranje vozila i platu za vozača, zdravstveno osiguranje djece i da dodatno plaća i 15.000 turskih lira (oko 1.700 evra) Emini, za njene troškove, te 10.000 za sinove (1.130 evra).