1 gl. crnog luka
3 veća krompira
2 šolja riže
300 gr svežih šampinjona
1 kaš. suvog začina
1/2 kaš. soli
1 kaš. crvene paprike
1 kaš. brašna
100 ml ulja

Luk sitno isjeckajte. A krompir očistite pa ga sijecite na kolutove. Šampinjone isto isjecite. Pa šampinjone, rižu, pola od isjeckanog luk i suhi začin, so i biber sve sjedinite. Rernu zagrite na 200 stepeni.
Tepsiju po uljite,a ostatak ulja sačuvajte, pa pslazažite pola krompira i nanesite rižu i ostatak krompira.
U posudu savite ostatka ulja, papriku i brašni i dfije čaše vode i izmješajte pa prelite preko krompira. I vode toliko da prekrije krompir.Stavite da se peče, pa u međuvremenu dodajte još malo vode. I pustite da se skuha i jo malo zapecite pa poslužite sa pavlakom.