I ludi doček nove godine je prošao, pa sada počinje ona svakodnevnica i svi se vraćamo u normalu. Godina koja je ostala iza nas je bila mnogo teška, ali ova korona je nas pretrala. 

 

Ova godina je mnoge lijepe trenutke ukrala, ali je nažalost i mnoge drage osobe. Ali također su se i naši životi morali prilagoditi novonastaloj situaciji i nije bilo godišnjih odmora kao što smo navikli, svadbi nije bilo, nismo mogli otići na piće sa prijateljima kao i feštati sa grupom prijatleja. Pa nam je i doček nove godine bio ograničen na porodična okupljanja, manje grupe i druženje sa manjim grupama.

Svi mislimo da sve ono što ne valja ostati u staroj godini, stići će vakcina i koronu će pobijediti, da se nekako ta nova godina proslavi.

Jedna bizarna priča nam dolazi iz Ukrajine, a radi se o 22 godišnjoj djevojci Marini Vorenko koja je bila jedna od 90 osoba koje su bile okupljene na novogodišnjem partiju. Kao da nije dovoljno što je toliko osoba bilo na jednom mjestu, bez fizičke distance i maski nego se djevojka, u pripitom stanju, mazila sa ni manje ni više nego 14 mladića, i svakog od njih je zarazila sa koronavirusom.

Sada će ovo djelo završiti na sudu jer je djevojka znala da je pozitivna, a da je otišla na party pa je još i spavala sa mladićima. Ona je na kraju rekla, da se ne kaje jer je to bila njena osveta. Htjela da se osveti svim muškarcima koji su loše radili djevojkama tokoma godina i ona kaže “njeni roditelji bi bili ponosni na nju.”