Predivne zapečene slane palačinke, svi su se oduševili i tražio se jedan palačinka više.
Odlične zapečene slane palačinke punjene sa mljevenim mesom i prelivom od sira i bešamel sos!
Za ovaj ukusan recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
Za palačinke:
3 kom jaja
250 grama brašna
250 grama kisele vode
250 grama mlijeka
kopar, pršun, so
1 kaš. maslinovog ulja
Umutite jaja , pa zatim dodajte postepeno i ostale sastojke. Ispecite palačinke najbolje na teflonskoj tavi. Pa ih ostavite sa strane.
Za punjenje:
300-500 grama mljevenog mesa
500 ml paradajz sosa
1 veća glavica luka
bosiok, origano, so biber, ulje
Za punjenje izdinstajte mljeveno meso sa lukom, pa kad ispari voda dodjate paradajz sos, začinite, dodajte dosta origana i bosioka, pa putite da se na krako krčka. Ovim punjenjem punite palačinke pa onda redajte u tepsiju. U međuvremenu zagrite i pećnicu.
Za bešamel sos:
100 grama putera
1,5 kašika brašna
oko 200 ml mlijeka po potrebi još malo ako bude pregust sos
so i biber po želji
i još:
200 grama sira edamera
Stavite u šerpicu da se otopi puter pa dodajte brašno i mješajte dok ne potamni ne smje vam izgoriti brašno, nakon toga uspite mlijeko i brže malo mješajte, pa tek kad počne da se zgušnjava skinite sa vatre. Ako primjetite da je pregusto dodajte još malo mlijeka.
Na poredane palačinke u tepsiju prelite preko sa sa bešamel soso, zatim naribajte preko sir. Sve zajedno stavite da se zapeče u rerni oko 10 -20 min zavsino od pečnice. Ostavite da se malo ohladi pa zatim poslužite uz svježu salatu.