Predivne zapečene slane palačinke, svi su se oduševili i tražio se jedan palačinka više.

Odlične zapečene slane palačinke punjene sa mljevenim mesom i prelivom od sira i bešamel sos!

 

Za ovaj ukusan recept potrebni su vam sljedeći sastojci:

Za palačinke:

3 kom jaja

250 grama brašna

250 grama kisele vode

250 grama mlijeka

kopar, pršun, so

1 kaš. maslinovog ulja

 

Umutite jaja , pa zatim dodajte postepeno i ostale sastojke. Ispecite palačinke najbolje na teflonskoj tavi.  Pa ih ostavite sa strane.

Za punjenje:

300-500 grama mljevenog mesa

500 ml paradajz sosa

1 veća glavica luka

bosiok, origano, so biber, ulje

Za punjenje izdinstajte mljeveno meso sa lukom, pa kad ispari voda dodjate paradajz sos, začinite, dodajte dosta origana i bosioka, pa putite da se na krako krčka. Ovim punjenjem punite palačinke pa onda redajte u tepsiju. U međuvremenu zagrite i pećnicu.

Za bešamel sos:

100 grama putera

1,5 kašika brašna

oko 200 ml mlijeka po potrebi još malo ako bude pregust sos

so i biber po želji

 

i još:

200 grama sira edamera

 

Stavite u šerpicu da se otopi puter pa dodajte brašno i mješajte dok ne potamni ne smje vam izgoriti brašno, nakon toga uspite mlijeko i brže malo mješajte, pa tek kad počne da se zgušnjava skinite sa vatre. Ako primjetite da je pregusto dodajte još malo mlijeka.

 

Na poredane palačinke u tepsiju prelite preko sa sa bešamel soso, zatim naribajte preko sir. Sve zajedno stavite da se zapeče u rerni oko 10 -20 min zavsino od pečnice. Ostavite da se malo ohladi pa zatim poslužite uz svježu salatu.