Jeste li se nekad zapitali žašto se djeca nazoivaju čudnim imenima i zašto ona nisu zakonom zabranjena. Naime, u Portugalu da dijete nazovete tradicijonalnim imenom dok na Novom Zelandu ne smijete uvrijediti nekog pojedinca. A u Teksasu je sud naredio roditeljima da sedmomjesečnoim sinu promijene ime iz Mesi u Martin.

 

A ovo su neka od imena koja nisu odobrena u opštinama:

Sarah

U Maroku je ne smije da se koristi ime Sara ali zato smijete arapsku verziju istog imena. Ipak, postoji određena lista imena koja se plaća, pa tako, ukoliko budete želeli, platite i vaše djete će se zvati Adam.

Tom

Vrlo rado će u rodni list upisati ime Tomas, ali nadimak neće. Takođe, imena treba da budu tradicionalna, potpuna i nikako istopolna.

 

Maja (Maya)

Dok je u SAD u poslednjoj godini rodilo čak 4.000 Maja, u Saudijskoj Arabiji nećete naći nijednu jer je to ime takođe na listi zabranjenih.

Mona Lisa

Iz nekog (ne)poznatog razloga se ovo ime nalazi na listi nedozvoljenih imena u Portugalu.

Bear (medvjed)

Glumice Alisija Silverston i Kejt Vinslet je trebalo da razmisle o drugačijim menima za djecu da kojim slučajem žive u Maleziji. Tamo je zabranjeno davati djetetu ime po nekoj životinji, voću ili povrću.

Carolina (Karolina)

Imena koja sadrže slovo C ne mogu se davati djeci na Islandu, jer u njihovoj abecedi to slovo ne postoji.