U današnjem postu vam pišemo o Miljenku Ptičar koji je doživjeo veliku neprijatnost kada je posjetio porodičnu grobnicu i umjesto imena majke ugledao da piše drugo ime. Ovo se desilo na Zagrebačkom Miroševcu , šokirao se kada je ugledao da mu je neko ukrao grob, a njegova priča se proširila na društvenim mrežama pa su ga obavijestila da je neka žena kupila susjedno gobno mjesto i da je greška.

 

Odmah su gradska groblja pokrenula istragu kako bi riješili ova slučaj, i saznali da je jedna gospođa od treće osobe kupila grobno mjesto za svoju porodicu,ali je dokazano da je grobnica njegove porodice. “Kod nas gospođa nije proverila tačne podatke. Najveća greška je što klesar koji je izvodio radove nije zatražio saglasnost od Gradskih groblja na kojoj bi bilo jasno naznačeno o kom grobnom mjestu se radi.

 

” Mi ćemo preduzeti određene sankcije prema klesaru. Hoće li to biti zabrana izvođenja radova na groblju u idućih nekoliko mjeseci ili će to biti opomena, ne znam”, rekao je Roko Gruja. Ono što je dogovoreno jeste da se grobnica vrati u prvobitno stanje, a troškove će snositi gospođa koja je unajmila klesara i zabunom uređivala pogrešno grobno mjesto.