Ovako pripremljeno meso jako je zdravije nego prženo, ukusne i jako saftali. Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
1 kg. mesa po želji (kotleti)
nekoliko vel. krompira
1 vel. kapula
2 veće mrkve
4 čehna češnjaka
ulje jako malo
1 dl. vina bijelog bolje je za ovako meso
biber i vegete
10-tak listova svježeg bijelog kupusa

Meso natrljati češnjakom, polite uljem i utrljate začine. Ogulite krompir pa ga izrežite uzduž, pouljite, stavite začine pa u tepsiju naj bolje kirikiri sa poklopcem. Mrkvu očistite pa isjecite na krupne kom., kapulu prepolovite, pa i njihu ubacite među u krompir. A meso stavite na krompir pa sve to polite vinom. Odozgo prekrite sa 2 reda listova kupusa. i poklopite, ako nemate polopac onda iskoristite alu foliju.Pecite na 220°C oko dva sata.
Kad je gotovo malo listove kupusa pomjerite da se meso vidi pa poslužite.