Pjevačica Merima Njegomir preminula je u 69. godini posle kratke ali teške bolesti. Iako ništa nije ukazivalo na boelst , kada je otišla kod doktora on joj je rekao da ima najgoru bolest u poodmaklom stadijumu.

 

Prognoze su bile loše pa je doktor odmah rekao pjevačici da joj je ostalo par mjeseci života. “Merima je teško prihvatila svoje stanje jer se sve brzo izdešavalo. Rak pankreasa je jako podmukao jer se otkriva uglavnom u poslijednjoj fazi kada je već kasno za izliječenje. Dva mjeseca se naša Merim lavovski borila, ali nije htjela da kuka jer su joj ćerke i sin bili glavna podrška. Iako je pokušavala da ublaži bolove koje je trpjela raznim lijekovima i čajevima, nije bilo pomoći. Imala je nesnosne bolove zbog kojih nije mogla da se kreće, čak ni da govori. ” kaze izvor, pa dodaje:

 

” Mnogo je propatila poslijednje dvije nedelje svog života jer se rak proširio na još neke organe, Nije ustajala iz kreveta, samo kada je trebalo da ide do toalet i onda su joj djeca pomagala da se podigne. Tada se više ni sa kim nije čula telefonom jer nije mogla da priča, pa su njena djeca pričala sa pjevačima koji su zvali svakog dana da pitaju kako je i da li nešto treba. Lepa Lukić je stalno zvala i plakala u slušalicu, kao i Nada Topčagić. Iako je neko vrijeme ležala u bolnici, Merima je puštena kući gdje je poslednje dane provela uz svoje najmilije”, kaže izvor blizak njenoj porodici.