Odlična maska za njegu kože oko očiju! Isprobajte je i uvjerite se sami.

Ova maska za njegu kože oko očiju pomoć će vam da se riješite sitnih bora, podočnjaka i tamnih kolutova oko očiju, napuhanosti kože u predjelu očiju, a naravno posvjetlit će vas ten!

 

Sve što vam je potrebano je krompir i tuferi ili gaze.

Naribajte sitno jedan manji kompir,  jer su vam potrebne dvije supene kašikice naribanog krompira. Zatim pripremite dvije gaze ili fufera. Pripremljeni naribani krompir stavite po jednu kašiku na svaku gazu li fufer. Zatim stavite na oči tako da je gaza u dodiru sa kožom a ne krompir direktno. Ostavite masku da odstoji na licu oko 20 min., nakon toga temeljito isperite lice sa mlakom vodom. Ovaj tretman ponavljate dva do tri  puta sedmično. Nakon nekoliko primjerna primjetit ćete kako vam se kože oko podučja očiji posvjetlila, da nemate više tamnih kolutova, te da su vam stine bore nestale.

Zašto baš krompir? – Kompir u sebi sadrži enzim katehol koji pomaže u izbjeljivanju kože, jako često se koristi u gotovo većini kozmetičkih preparata. Zatim može se koristiti za sve tipove kože, jer ne izaziva niti crvenilo, niti osip kože. Zbog svog sastava kompir pomaže da se koža u području očiju revitalizira i osvježi.