Pjevač Marinko Rokvić preminuo je u subotu nakon duge i teške bolesti , a sahranjen će biti u četvrtak 11. novembra u crkvi Sv. Apostola Tome na Novom bežanijskom groblju, a opelo će se održati u 14.30. Marinko će biti sahranjen na istom mjestu gdje i njegov otac a malo ko zna da je otac pjevača nastradao tokom rata u Bosni i Hercegovini a jednom prilikom je pjevač pričao o tome:

 

” Najteži trenutak u životu mi je bio gubitak oca kada je Krajina pala. To se ne zaboravlja. Niko se nije nadao da će se to izdešavati. Igra sudbine. Otac nije htio da ode sa svog ognjišta, imao je 75 godina, nije učestvovao u ratu, nikom ništa loše učinio, pomagao je svima. Ubijen je na kućnom pragu ” – rekao je Marinko, pa dodao:

 

” Posle godinu i po dana traganja, bilo je raznih priča, telefoni nisu radili, preko radio amatera sam stupio u vezu sa familijom i prijateljima, pitao da li je kod njih, tražio ga. Pričalo se, te u logoru je, te zarobljen. Molio sam se samo da je živ. Ali nažalost posle godinu i po dana otišli smo na prepoznavanje, bila je neka zajednička grobnica. Preko odjeće smo saznali, bila je tu lična karta. Nebitno je sad ko je to uradio. Možda sam i znao, ali je sada nebitno “– rekao je pjevač tada.