MALE TORTICE OD PATLIDŽANA – lagan i ukusan sicilijanski obrok !
Ove tortice sa punjenim patlidžanima imaju poseban ukus jer su punjene mozazrellom.
Sastojci za 4 osobe:
2 patlidžana (srednje veličine)
2 Talianetta makaroni bolognese
260 g ocijeđene mozzarelle
20 g maslaca
Operite patlidžan i nasijecite na kriške debljine 2 cm, posolite i stavite sa strane da pusti sok i izgubi gorčinu. Na teflonsku tavu sa zadebljanim dnom ispecite na malo maslaca i to sa obje strane kriške patlidžana do zlatnožute boje i stavite ih na papir da upije masnoću.
Makarone iz kesice uspite u 400 ml tople vode te uz lagano miješanje pustite da prokuha. Kuhajte na srednjoj temperaturi 8 minuta uz neprestano miješanje. Po želji dodajte 20 g maslaca i izmiješajte. Ocijedite mozzarellu, izrežite je na kriške. Pećnicu zagrijte na 190 °C.
Isijecite papir za pečenje u veličini pleha za pečenje i u kalupe (ili modle) slažite redom patlidžane, kuhanu tjesteninu i izrezane šnite mozzarelle. Postupak ponovite dva puta . Završite slaganje sa mozzarellom.
U već zagrijanu pećnicu stavite tortice da se peu na 190 °C nekih 8 minuta. Prilikom vađenja iz pećnice sačekajte da se tortice nakratko ohlade, okružite kalupe iznutra nožićem i pažljivo ga maknite . Tortice poslužite dok su tople.